tota lunta, ihan mukavasti. Minä vaan en ole vielä(kään) saanut survaistua suksiani ulos, mutta kyllä ne tänä talvena vielä sinne saan. Tekosyitä hiihtämättömyyteen on monia, mutta yksi on se, että minä haluaisin lähteä hiihtämään kotipihalta. Ihan siitä rapun vierestä, niin kuin lapsena, kun mummo "heitti" lettipään ovesta ulos ja käski hiihtämään. Ei tarvinnut pakata vermeitä autoon eikä lampsia kävelyteitä monot jalassa (jotka eivät ole ne mukavimmat kävelykengät), vaan sukset sai laittaa jalkaan omalla pihalla ja viilettää ensimmäisen mäen alas. Kai sitä nytkin tuosta rapun pielestä voisi hiihtämään lähteä, mutta kumman sitkeässä on se "mitä ihmisetkin taas ajattelee" -ajatus. Kun ei kukaan muukaan, kaikki ne täällä kulkee sukset kainalossa.


Mutta talvinen luonto on kaunis, vaikkei sitä ladulta katselekaan. Eilen katselin sitä lähinnä auton ikkunoista ja huokailin. Miten se voikaan kylmyydessään olla kaunis. Napsin kuvia liikkuvasta autosta käsin ja yllättävän hyvin ne onnistuivat.  AM:n kanssa mietittiin, mitä on paannejää, tai siis onko sitä muunkinlaista kuin "maassa makaavaa". Paannejää siis noin niinkuin yleisesti oli tuttu termi, ja interneeetin ihmeellinen maailma kertoi kuvin, että myös näissä kallionleikkauksissa olevat jäätyneet putoukset olisivat paannejäätä. 
 

Lumiset puut saivat luonnon näyttämään siltä, kuin se olisi kääritty pumpuliin. Tai ripoteltu tomusokeria päälle.

 
Kuuset oli hauskan näköisiä, ihan kuin oksilla olisi ollut isoja lumipalloja. Minulle tuli niistä mieleen taas lapsuus: kun pakkasella oikein touhuttiin ja pyörittiin lumessa, lapasiin, pipoihin ja villasukkiin jäätyi pieniä lumipalloja. Ihan kuin olisi ollut jättimäisiä paukamia 


 Työ on viime viikkoina vienyt mehut ihan tehokkaasti ja muut aktiviteetit on jääneet vähälle, niitä "pakollisia" lukuunottamatta. Mm. suunniteltu uutta melontatapahtumaa 
Ihan joutilaana en kuitenkaan ole kotonakaan istunut. Ristipistotyö edistyy hitaasti mutta varmasti, välillä olen neulonut sukkia ja ommellut kortteja.  Otin esiin Novitan sukkalehden viime syksyltä ja päätin neuloa kaikki sukat lehdestä. Kolme paria on nyt melkein valmiina. 

Ihan ei nyt putkeen mennyt, edes se kuuluisa kolmas kerta ei tuottanut tulosta, vasta viidennellä kerralla lähti sujumaan. Jotain tässä meni pieleen, liikaa puikkoja tai jotain..

 
Mutta valmistui ne punaiset Saga palmikkosukat lopulta, vaikka aikaa kului. Taisin tehdä aika tiukkaa neuletta, kyllä nuo mun 38-39 koipeen mahtuu, mutta ovat ehkä paremmat vähän pienempijalkaiselle. 
Vaaleanruskeat palmikkosukat (näille ei sen erityisempää nimeä ole annettu) valmistui vähän nopeammin, mutta niissä on taas se "hullu ei huomaa ja viisas ei virka mitään" -virhe. Toisen sukan palmikon pitäisi kiertyä toisin päin, mutta siinä vaiheessa kun sen tajusin, en enää viitsinyt purkaa, koska oikeasti se ei haittaa mitään. Toinen punaisista sukista on Paavon päällä vähän hassusti, että sain tuon edessä keskellä kulkevan palmikonkin näkyviin. 

Saga-palmikkosukka, Novita sukkalehti 2011
Punainen (533) 7 veljestä -lanka, n. 100 g. KnitPro Cubics 3,5 
Neulottu ajalla 14.1.-22.1.2012
 
Palmikkosukat, Novita sukkalehti 2011
Vaaleanruskea (060) 7 veljestä -lanka, n. 100 g. KnitPro Cubics 3,5
Neulottu ajalla 22.1.-27.1.2012
 
Olen tykästynyt noihin KnitPron Cubicseihin, neliskulmaisiin puikkoihin. Juuri eilen luin jostain blogista, ettei käyttäjä huomannut niissä mitään eroa tavallisiin puikkoihin, mutta omasta mielestäni saan niillä tasaisempaa jälkeä kun tavallisilla pyöreillä puikoilla. Ja ainakaan noita käytössä olleita puikkoja en ole saanut vielä taipumaan, niinkuin on käynyt kaikille bambupuikoilleni heti ensimmäisellä käyttökerralla, vaikka omasta mielestäni käsialani on ennemminkin löysää kuin tiukkaa. No, joka tapauksessa kävin eilen ostamassa kavereita jo omistamalleni setille. Pyöröpuikot 40 cm, kokoa 3 ja 3,5 sekä sukkapuikot 15 cm kokoa 3 ja 20 cm kokoa 3,5. Myyjän kanssa ihmettelimme, miksi 20 cm sukkapuikot alkaa koosta 3,5, miksi ei ole pienempiä.  


Niin, ne kolmannet sukat siitä lehdestä, niistä kuva sitten myöhemmin, kun olen ne viimeistellyt. Nyt lähden valitsemaan seuraavaa ohjetta ja etsimään niihin lankoja. Mistä tulikin mieleeni, että löysin kaapista 700 g inventoimatonta lankaa...  Mutta hei, en ole ostanut YHTÄÄN lankaa sen Puron Takkatuli -langan jälkeen, jota tarvitsen Äitin lapasiin (juu, ne on melkein valmiit ) ja jota sitten inventaariossa löytyikin kaapista ihan omasta takaa...